Resultaat 1–16 van de 29 resultaten wordt getoond

Kinder oorkappen

Kinderen worden regelmatig te snel blootgesteld aan versterkte geluiden. Het is daarom erg belangrijk dat kinder oorkappen in luidruchtige omgevingen worden gedragen. Versterkte geluiden kunnen bijvoorbeeld voorkomen op een muziekfestival, tijdens auto- of motorraces of andersoortige evenementen.

Oorkappen kunnen kinderen ook helpen zich beter te kunnen concentreren op school. Voor kinderen van drie tot twaalf jaar adviseren wij oorkappen te gebruiken. Naast oorkappen voor kinderen bieden we ook kinder oordoppen aan. Kinderen ouder dan twaalf jaar kunnen overwegen in plaats van oorkappen, oordopjes te gaan gebruiken. Ben je voor je kind op zoek naar bescherming tegen harde geluiden, tegen water of tegen een rumoerige klasgenoot? Oordopjes-kopen.nl heeft het geschikte kinder gehoorbeschermers in het assortiment!


Wat zijn goede kinder oorkappen?

Er zijn een aantal kinder oorkappen die wij kunnen aanraden. Deze gehoorbeschermers voor kinderen kunnen worden onderverdeeld in de verschillende leeftijden. Er zijn bijvoorbeeld andere gehoorbeschermingsproducten voor baby's en peuters dan voor kinderen. 

Voor baby's

 • De Alpine Muffy Baby: De Alpine Muffy Baby is een hoogwaardige baby oorkap van het merk Alpine. Deze oorkap is ontworpen voor een baby van 6 maanden tot 2 jaar oud. De onderdelen van de oorkap kunnen worden vervangen. De hoofdband is zacht gewatteerd voor comfort.
 • EM's Gehoorbescherming: EM's biedt een groot assortiment aan kleurrijke baby oorkappen aan. De baby oorkappen van EM's zijn geschikt voor baby's tussen de 3 en 24 maanden oud.

Voor kinderen

 • De Peltor Kid: De Peltor Kid Oorkappen zijn het perfecte cadeau voor elk kind! De oorkap kan gemakkelijk worden aangepast aan elke hoofdmaat of vorm en de oorkap zit erg comfortabel door de zachte hoofdband. Hij is verkrijgbaar in de kleuren groen en roze en is dus beschikbaar voor zowel jongens als meisjes.
 • Jippie's Kinderoorkap: Kinder oorkappen van het merk Jippie's zijn er in veel verschillende kleuren. Het is daarom voor kinderen extra leuk en stoer om een oorkap te dragen. Deze gehoorbeschermers hebben een SNR waarde van 27 decibel en bieden dus optimaal bescherming tegen harde geluiden.

Waarom hebben kinderen oordoppen of oorkappen nodig?

Het gehoor van kinderen is kwetsbaarder dan dat van volwassenen, omdat het nog steeds aan het ontwikkelen is. Dit betekent dat het gehoor van kinderen vatbaarder is voor schade dan het gehoor van volwassenen. Bovendien hebben kinderen een natuurlijk hogere tolerantie voor luid geluid, waardoor ze geneigd zijn om langer blootgesteld te worden aan luid geluid voordat ze het gevoel hebben dat het te luid is. Dit kan het risico op gehoorbeschadiging verhogen. Kinder gehoorbescherming is nodig om het gehoor van kinderen te beschermen tegen luide geluiden die hun gehoor kan beschadigen. Gehoorbescherming (bestaande uit oordoppen of oorkappen) worden bijvoorbeeld ingezet bij activiteiten waar er luide geluiden zijn. Bijvoorbeeld door het bezoeken van een concert of een sportwedstrijd. Langdurige blootstelling aan luid geluid kan het risico op gehoorbeschadiging verhogen, zelfs als de blootstelling kort is. Door kinder gehoorbescherming te gebruiken, kan het risico op gehoorbeschadiging worden verminderd en kan de gehoorgezondheid van het kind worden beschermd.

Wanneer moeten kinderen oordoppen of oorkappen dragen?

Gehoorbescherming voor kinderen kan worden aanbevolen voor kinderen die blootgesteld worden aan luide geluiden die langer dan 15 minuten duren of waarbij het geluidsniveau boven de 80 decibel ligt.

Zijn oordoppen of oorkappen voor kinderen veilig?

In het algemeen zijn oordoppen en oorkappen voor kinderen veilig om te gebruiken wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt en onderhouden. Bij het kiezen van oordoppen of oorkappen voor je kind, is het belangrijk om te overwegen of de producten geschikt zijn voor de leeftijd en behoeften van het kind en of ze comfortabel zijn om te dragen. De oren van een baby zijn ontzettend kwetsbaar. Daarom zijn baby oorkappen, zoals de Alpine Muffy Baby een perfecte oplossing voor baby's en peuters. Dit product beschikt over een zachte en elastische hoofdband waardoor er geen druk op het hoofdje ligt. De Peltor Kid is een kinder oorkap die geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 6. Deze kinder oorkappen zijn eenvoudig te verstellen en hebben een zachte hoofdband zodat de gehoorbeschermer comfortabel aan voelt. 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind de oordoppen of oorkappen draagt?

Er zijn enkele manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je kind de oordoppen of oorkappen draagt:

 1. Maak duidelijk waarom het belangrijk is om kinder oordoppen of kinder oorkappen te dragen. Leg uit dat de oordoppen of oorkappen ervoor zullen zorgen dat het gehoor van je kind beschermd wordt tegen gevaarlijke en luide geluiden.

 2. Maak het dragen van de oordoppen of oorkappen leuk. Probeer bijvoorbeeld oordoppen en oorkappen te kiezen in leuke kleuren of met leuke prints. Kijk eens bijvoorbeeld naar de oorkappen van Banz Gehoorbescherming

 3. Geef je kind de tijd om te wennen aan het dragen van de oordoppen of oorkappen. Laat je kind eerst wennen aan het dragen van de oordoppen of oorkappen voor korte periodes voordat je verwacht dat ze ze langere tijd dragen.

 4. Maak het gemakkelijk voor je kind om de oordoppen of oorkappen te gebruiken. Zorg ervoor dat de oordoppen of oorkappen gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen zijn en zorg ervoor dat ze altijd binnen handbereik zijn wanneer ze nodig zijn.

 5. Wees consistent. Laat je kind zien dat het dragen van de oordoppen of oorkappen belangrijk is door ze zelf ook te dragen wanneer het nodig is. Dit kan helpen om het belang van het dragen van de oordoppen of oorkappen te begrijpen. Ook is het goed om dit te overleggen met de school, omdat ze kunnen helpen bij het concentreren in de klas.

 6. Beloon het gedrag dat je wilt zien. Laat je kind weten dat je trots bent op hen wanneer ze de oordoppen of oorkappen dragen en geef ze een kleine beloning wanneer ze dit doen. Dit kan helpen om positieve associaties te creëren met het dragen van de oordoppen of oorkappen.

Hoe bewaar ik de oordoppen of oorkappen van mijn kind op een hygiënische manier?

Er zijn een aantal manieren waarop je de oordoppen of oorkappen van je kind op een hygiënische manier kunt bewaren:

 1. Maak regelmatig gebruik van opbergkoker voor oordoppen of een opbergbox voor oorkappen om deze producten op te bergen wanneer ze niet worden gebruikt. Dit kan helpen om de oordoppen of oorkappen schoon en veilig te houden.

 2. Maak de oordoppen of oorkappen regelmatig schoon. Gebruik een milde zeep en warm water om de oordoppen of oorkappen te reinigen en laat ze daarna goed drogen voordat je ze opbergt.

 3. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen of andere stoffen om de oordoppen en oorkappen te reinigen, aangezien deze producten schade kunnen veroorzaken of allergische reacties kunnen veroorzaken.

 4. Controleer regelmatig de oordoppen of oorkappen van je kind op beschadigingen of tekenen van slijtage en vervang ze wanneer dit nodig is. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de oordoppen of oorkappen in goede staat blijven en effectief blijven in het beschermen van het gehoor van uw kind.

Hoe vaak moeten de oordoppen of oorkappen van mijn kind vervangen worden?

Het is aanbevolen om de oordoppen of oorkappen van uw kind om de zes tot twaalf maanden te vervangen, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt en hoe goed ze worden onderhouden. Als uw kind de oordoppen of oorkappen regelmatig gebruikt of als ze tekenen van slijtage vertonen, zoals scheuren, beschadiging of verkleuring, kan het nodig zijn om ze eerder te vervangen. Het is ook aanbevolen om de oordoppen of oorkappen te vervangen als uw kind een allergische reactie heeft op de materialen waaruit de oordoppen of oorkappen zijn gemaakt. Als u twijfelt over wanneer u de oordoppen of oorkappen van uw kind moet vervangen, neem dan contact op met uw arts voor advies.

Waarom koptelefoon voor school kopen?

In de klas kan het wel eens rumoerig worden. Kinderen die schreeuwen, geluiden van buitenaf en nog is de docent die hard praat. Soms is het ook wel eens lekker om in volle concentratie te werken aan je schoolopdrachten. Oorkappen hebben een reducerende demping tot wel 30 decibel. Hierdoor kan je kind in alle stilte en concentratie werken aan zijn of haar schoolopdracht. Er zijn dus meerdere voordelen om voor uw kind in school een koptelefoon te kopen. Het komt soms ook wel eens voor dat twee verschillende klassen in een lokaal zitten. Dan zal de ene groep bezig zijn met schoolwerk, terwijl de andere groep les krijgt van de docent. Op zulke momenten kunnen oorkappen ook een goede oplossing zijn.

School koptelefoon kopen

In het basis- en middelbaar onderwijs zijn steeds meer oorkappen te vinden. Ook oordopjes vinden geregeld hun weg naar de schoolbanken. Zowel de docent als de leerling heeft immers baat bij een rustige werkomgeving. Uit onderzoek is gebleken dat oorkapjes de concentratie van het kind zeer ten goede komen. En een rustig kind kan aan het einde van het jaar een beter rapport tegemoet zien. In deze categorie treft u zowel oorkappen als oordopjes van merken als Alpine Hearing Protection, Peltor Kid, Silenta, Banz, Jippie's en Mack's.

Waar kan ik meer informatie vinden over het kiezen van oordoppen of oorkappen voor mijn kind?

Heb je meer vragen en/of een opmerking over het gebruik van gehoorbescherming voor kinderen? Neem dan contact op met een van onze specialisten of bezoek in audicien.