Toont alle 14 resultaten

Vliegtuig oordoppen

Vliegtuig oordoppen zijn speciaal ontworpen om het lawaai in het vliegtuig te reduceren en zo je gehoor te beschermen tijdens lange vluchten. Dit soort oordoppen zijn perfect voor reizigers die last hebben van lawaai of druk in de oren. Bij ons vind je een ruime selectie van de beste vlieg oordoppen van bekende merken zoals Alpine, Ohropax en Pluggerz.


Wat is het verschil tussen reguliere en vlieg oordopjes?

Vlieg oordoppen zijn niet helemaal hetzelfde als reguliere oordoppen en worden gebruikt in andere situaties. In tegenstelling tot reguliere oordoppen, die voornamelijk worden gedragen om luid omgevingsgeluid te dempen om gehoorschade te voorkomen, worden vlieg oordoppen gedragen om oorpijn in het vliegtuig vanwege drukverschillen in de oren te voorkomen.

Vlieg oordoppen bevatten vaak speciale filters die ervoor zorgen dat er geen druk opbouwt in de oren. Zo wordt oorpijn en ploppende oren voorkomen. Naast het voorkomen van pijn aan de oren slagen oordopjes voor in het vliegtuig er ook in om het omgevingsgeluid aanzienlijk te dempen. Zo wordt er minder hinder ondervonden van het geluid om de drager heen. Geluidsdemping is echter niet het hoofdzakelijke doel van vliegtuig oordopjes. Oordopjes in het vliegtuig bieden minder geluidsdemping dan normale oordoppen en zijn hier dan ook geen vervanging voor.