Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

Oordopjes met koord

Oordopjes met koord zijn ideaal voor als je werkzaamheden of hobby’s regelmatig gehoorbescherming vereisen. Ze bieden de bescherming tegen schadelijke geluidsniveaus die je nodig hebt om gehoorschade te voorkomen, maar kunnen uitgedaan worden wanneer dit tijdelijk niet nodig is. Dankzij het koord kunnen de oordoppen om je nek hangen en zijn ze bij de hand wanneer het geluid oploopt. Daarnaast is het draagkoord van de oordopjes vaak in een opvallende kleur, waardoor ze makkelijk te vinden zijn. Handig voor bijvoorbeeld de voedselindustrie.

Onze klanten zijn het meest te spreken over de 3M E-A-R Classic met koord, vanwege zijn hoge demping en goede pasvorm. Ook de Moldex Spark Plugs met koord en Earline Bip met koord zijn de favorieten van velen.


Wanneer kies je voor oordopjes met koord?

Oordoppen met koord zijn handig wanneer je regelmatig in situaties verkeerd waar je gehoorbescherming nodig hebt, maar deze niet de hele tijd in hoeft te hebben. Het voordeel boven andere oordopjes is, dat je ze om je nek kan laten hangen wanneer je ze niet gebruikt en ze snel bij de hand hebt, zonder ze op te hoeven bergen. Er zijn ook oordopjes waar je een draagkoord aan kan bevestigen, zoals de Alpine MusicSafe Pro, waarmee je zelf bepaalt wanneer je een koord nodig hebt. Deze moet je dan wel bij je dragen, in tegenstelling tot oordopjes waar deze al aan vast zitten.

Dempen oordopjes met koord meer dan zonder koord?

De meeste oordopjes met koord dempen evenveel als de variant zonder koord, omdat het koord zelf geen dempende eigenschappen biedt en de demping van de oordoppen niet beïnvloed. De Ear-Q 2.1 is een uitzondering hierop. Het draagkoord van deze duurzame schuimoordoppen heeft geluidsdempers die de demping verhogen, wanneer deze wordt vastgemaakt aan de oordopjes.

Waarom zijn oordopjes met koord vaak een opvallende kleur?

Deze oordoppen worden vaak gebruikt op plekken waar regelmatig gehoorbescherming nodig is, zoals in de voedselindustrie, bouw en horeca. Het is belangrijk dat de oordoppen snel te vinden zijn als deze kwijt zijn, zodat ze niet de werkzaamheden niet in de weg staan of onderbreken. De opvallende kleuren blauw en geel zijn het meest zichtbaar in het licht en donker, waardoor er vaak wordt gekozen voor deze kleur. Bij minder dringend gebruik wordt er vaak gekozen voor een minder opvallende zwarte en bruine kleur.