Toont alle 11 resultaten

Oordopjes muzikanten

Als muzikant heb je evenals het publiek goede oordoppen nodig tijdens een optreden. Je wilt hetzelfde feestje namelijk nog honderd keer meemaken, maar dat wil je niet doen met die vervelende piep in je oren. Hoe mooi de muziek ook is, gehoorschade treedt bij langdurige blootstelling aan hard geluid wel degelijk op. Als muzikant sta je vaak lange tijd bij de bron van het geluid, waar het volume het hoogst is. Hieronder vind je muzikanten oordopjes die lineaire muziekfilters bevatten, waardoor de klanken van de muziek natuurgetrouw en goed hoorbaar blijven en de schadelijke tonen worden weggefilterd. Onze muzikale klanten bevelen de Alpine MusicSafe Pro aan.


Is gehoorbescherming voor muzikanten nodig?

Het is van essentieel belang dat je je oren beschermt tegen te veel decibels, omdat je gehoor zo onvervangbaar zijn voor jouw beroep en passie: muziek. Bij musici en geluidstechnici bestaat er een groot risico op tinnitus - het afname van het gehoorvermogen - of, in het ergste geval, permanent gehoorverlies. De beste remedie voor je oor is rust, maar ook dit bied geen garantie dat een beschadigde trommelvlies zichzelf kan herstellen. Het is beter om het te voorkomen, dan het te moeten genezen. Daarom raden wij ook écht aan om oordopjes te dragen. De Alpine MusicSafe Pro kwamen bijvoorbeeld als beste uit de test bij de consumenten bond; herbruikbaar en met een handige travelbox heb je altijd gehoor bescherming op zak!

Waarom hebben muzikanten oordoppen in?

Iedereen kan gehoorschade oplopen: van DJ's tot orkestleden en gitaristen. Muzikanten die muziek maken produceren vaak harde geluiden, die bij landurige blootstelling schade kunnen toebrengen aan het gehoor. Het is daarom van belang dat je de juiste gehoorbescherming draagt.