Bescherm je gehoor tegen schadelijke geluiden in de bouw en industrie

Als je werkt in een omgeving waar extreem hard geluid aanwezig is, is het van groot belang om oordopjes of oorkappen met hoge demping te dragen. In deze soorten werkomgevingen zijn oordopjes en oorkappen met hoge demping vaak geen overbodige luxe. Deze producten zijn speciaal ontworpen om het geluid te dempen voordat het het oor bereikt, waardoor het risico op gehoorschade aanzienlijk wordt verminderd. Voorkom blijvende gehoorschade en bescherm je gehoor met de juiste beschermingsmiddelen.

Er zijn verschillende merken die oordopjes en oorkappen met hoge demping aanbieden, zoals 3M Peltor, Howard Leight en E-A-R. Deze merken zijn bekend om hun kwalitatief hoogwaardige producten die speciaal zijn ontworpen om je gehoor te beschermen tegen schadelijke geluidsniveaus.

3M Peltor X5A Oorkap

Hoog dempende oorkap. Gehoorbescherming voor verschillende doeleinden.

3M E-A-R Classic Dispenser Navulling

Oordoppen van schuim met een hoge demping. Deze oordoppen worden na gebruik weggegooid.

Hoe werken oordopjes met hoge demping?

Oordopjes met hoge demping werken door geluid te dempen voordat het oor bereikt. Dit kan worden bereikt door het gebruik van actieve of passieve technologieën.

  • Passieve oordopjes met hoge demping gebruiken materialen zoals schuim of siliconen om geluid te absorberen voordat het het oor bereikt. Deze materialen werken door het geluid te verzachten door middel van absorptie.
  • Actieve oordopjes met hoge demping gebruiken elektronische componenten om geluid te dempen. Deze componenten werken door het opnemen van het omgevingsgeluid, het omkeren van de fase en het teruggeven van een geluid dat precies tegengesteld is aan het origineel. Hierdoor wordt het geluid geannuleerd en wordt de hoorbare luidheid verminderd.

Beide technologieën zijn effectief in het dempen van geluid, maar actieve oordopjes met hoge demping zijn vaak krachtiger en geven een grotere reductie in hoorbare luidheid.

Wat is het verschil tussen oordopjes en oorkappen met hoge demping?

Oordopjes en oorkappen met hoge demping zijn beide producten die worden gebruikt om het geluid te dempen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Oordopjes zijn kleine, speciaal ontworpen stukjes plastic, foam of siliconen die in het oor worden geplaatst. Ze bedekken of vullen de gehoorgang en werken door geluid te absorberen of te reflecteren voordat het het oor bereikt. Oordopjes zijn vaak gemakkelijk te dragen en op te bergen, en zijn vaak goedkoper dan oorkappen.

Oorkappen zijn grotere en meestal complexere producten die bedoeld zijn om het gehele oor te bedekken. Ze worden vaak gebruikt in situaties waar een hogere demping vereist is, zoals in concerten, op de werkvloer of tijdens het klussen. Oorkappen hebben vaak een complexere constructie en zijn gemaakt van meerdere materialen, zoals schuim, leer, stof of kunststof. Oorkappen zijn vaak duurder dan oordopjes.

Kan ik oordopjes of oorkappen met hoge demping gebruiken tijdens het sporten of op de werkvloer?

Ja, oordopjes of oorkappen met hoge demping kunnen worden gebruikt tijdens het sporten of op de werkvloer.

  • Oordopjes met hoge demping zijn een geschikte optie voor sporters die willen trainen in een luidruchtige omgeving, zoals een sportschool of een atletiekbaan. Ze kunnen helpen om de hoorbare luidheid te verminderen en de focus te behouden tijdens het sporten.
  • Oorkappen met hoge demping zijn een geschikte optie voor werknemers die werken in een zeer luidruchtige omgeving, zoals op een bouwplaats of in een fabriek. Ze kunnen helpen om het geluid van machines en andere luidruchtige bronnen te dempen en zo het risico op gehoorbeschadiging te verminderen.

Als je werkt in een omgeving waar gehoorbescherming verplicht is, dien je te voldoen aan de specifieke vereisten van jouw werkgever.

Gehoorbescherming met hoge decibel demping

-21%
(206)  46,95
-23%
(25)  43,43
-16%
(163)  44,43

Gehoorbescherming met hoge decibel demping

-21%
(206)  46,95
-31%
(4)  18,27
-23%
(25)  43,43
-16%
(163)  44,43
-30%
(11)  108,90

Gehoorbescherming met hoge decibel demping

-21%
(206)  46,95
-31%
(4)  18,27
-23%
(25)  43,43
-16%
(163)  44,43
-30%
(11)  108,90